De rubriek "In the spotlights" is bedoeld om één artikel of artikelgroep speciale aandacht te geven.
We gaan wat uitgebreider in op het artikel of de artikelgroep, we laten je kennismaken met de mogelijkheden die er zijn, welke techniek we gebruiken en hoe het ontwerp- en bestelproces verloopt.

 

Houten kaarten

Deze week zetten wij onze houten kaarten in het zonnetje. Niet alleen geschikt om aan iemand versturen maar ook ontzettend leuk om in je eigen huis ter decoratie ergens neer te zetten of aan iemand kado te doen. Te voorzien van een afbeelding of tekst naar eigen keuze ... dus hoe leuk is het dan om iemand te verrassen met een favoriete eigen quote? Of iemand een steuntje in de rug te geven met een troostende tekst. Met onze houten kaarten kun je werkelijk alle kanten op en ze zijn geschikt te maken voor iedere gelegenheid die je maar kunt bedenken.

Hoe ontstaat zo'n houten kaart ?

Alles begint met jouw idee of wens. Als je een duidelijk idee hebt van wat je wilt kun je dat bij ons aangeven. Maar ook als je idee niet vastomlijnd is helpen we je graag met brainstormen om tot een ontwerp te komen. Die ideeën en wensen werken wij uit in één of meerdere voorbeelden in onze ontwerpsoftware. Die mailen we jou toe. Op dat moment kan er nog van alles aangepast worden ... pas als een ontwerp helemaal naar jouw wens is gaan we de kaart(en) echt maken. En of je nu één kaart wilt of je wilt er een heleboel, bij ons kan het!

 

Zodra wij jouw akkoord hebben op het ontwerp en de bestelling is betaald gaan wij voor je aan de slag om de kaart(en) te maken. Hierbij maken wij gebruik van een krachtige CO2-lasermachine. We zetten het ontwerp om naar een bestand waarin ook de graveer- en snij-instellingen zijn gedefinieerd die passen bij de soort kaart en de gebruikte houtsoort. Onze houten kaarten worden gemaakt van 4 mm dik populierenmulitplex, een lichte en zachte houtsoort die hier uitermate geschikt voor is. De kaarten zijn standaard 9,8 x 14,8 cm groot en hebben afgeronde hoeken maar uiteraard zijn andere afmetingen ook mogelijk. Doordat de laserstraal in het hout brandt ontstaat de gravering op de kaart en wordt met een sterker vermogen daarna de kaart uitgesneden. Dit geeft ook de karakteristieke bruine rand aan de kaart. 

      

 

Als een kaart net uit de laser komt ruikt hij vanwege het brandproces ook behoorlijk naar 'houtkacheltjes' zoals wij dat noemen. Wij maken de kaart schoon, waarbij we ook de geur zoveel mogelijk proberen weg te nemen. Dit schoonmaken wordt tevens gebruikt om de kaart kritisch te bekijken of 'ie aan onze kwaliteitsnormen voldoet. Omdat hout een natuurlijk product is zal geen enkele kaart hetzelfde zijn, elke kaart heeft zijn eigen unieke tekening en doordat de hardheid niet overal identiek is zal ook de gravering nooit 100% gelijk zijn. Dat geeft de houten kaarten natuurlijk veel meer charme dan een gewone papieren kaart heeft.

 

Je koopt de houten kaarten in onze webshop voor slechts € 2,95 per stuk. Dit geldt zowel voor de standaardkaarten in ons assortiment als voor jouw eigen ontworpen kaart. En wil je een (flink) groter aantal? Neem dan via mail even contact met ons op voor een prijsvoorstel.

Mogen wij voor jou ook een persoonlijke kaart maken?
Kom maar op, we zitten er klaar voor !

© 2020 - 2022 Krek wa'k wou | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel